TRYGHED I TERAPIEN

Et terapeutisk forløb kan være noget man tager tilløb til, og flere oplever, at det er en jungle at finde rundt i udbuddet af psykologer. Jeg lægger stor vægt på at gøre det terapeutiske rum til et trygt og tillidsfuldt sted for mine klienter til at kigge på nogle af de ting, der er allersværest. For at muliggøre dette, kan det for nogle være rart med en kort samtale i telefonen inden opstart. Er det relevant for dig, kan du finde mine kontaktoplysninger i menulinjen til venstre. Jeg har ikke nogen fast telefontid, men bestræber mig på at vende tilbage på henvendelser indenfor et døgn. 

HVOR LANG TID VARER ET FORLØB?

Varigheden af et forløb er helt individuelt, og sammen vil vi finde ud af, hvad der giver mening for dig. Ift. den terapeutiske tilgang jeg tager afsæt i, kan det være en god idé, at der ikke går for lang tid imellem sessionerne i starten af forløbet. Nedenfor kan du læse mere om min tilgang til terapi. 

INTENSIV DYNAMISK KORTTIDSSTERAPI

Jeg arbejder ud fra en ISTDP ramme. ISTDP er en forkortelse for Intensiv Dynamisk Korttidsterapi og er udviklet af Habib Davanloo i perioden 1960 til 1990. Det er en empirisk valideret behandlingsform baseret på psykodynamisk teori samt tilknytningsteori.

ISTDP bygger på en antagelse om, at psykiske problemer opstår, når mennesket ubevidst undgår bestemte følelser og impulser, som er knyttet til smertefulde oplevelser i fortiden. For at undgå at mærke disse følelser opstår uhensigtsmæssige og ofte selvdestruktive mønstre, som kommer til udtryk i relationer, trivsel og evne til at yde selvomsorg.

Formålet i ISTDP forløb er, at terapeut og klient sammen afdækker klientens uhensigtsmæssige mønstre i lyset af klientens fortid. I terapien arbejdes der intensivt på at styrke klientens følelsesmæssige engagement i forløbet, for at klienten kan bryde selvdestruktive mønstre og mærke de følelser, som ellers undertrykkes. 

Jeg er aktuelt i gang med en treårig efteruddannelse indenfor ISTDP.